Fiets
 

Fiets op, modus aan

Jaarlijks gebeuren er veel ongevallen met fietsers door mobiel telefoongebruik in het verkeer. Bij 1 op de 5 fietsongevallen waar jongeren betrokken zijn, speelt mobiel telefoongebruik een rol. Daarom gaat op 12 september de tweede flight van  de campagne 'Fiets op, modus aan' van start die jongeren stimuleert hun telefoon niet te gebruiken als ze op de fiets zitten.

Nieuw schoolbattle Fietsmodus
Nieuw is een battle tussen middelbare scholen, waarbij leerlingen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de school 'smartphone-vrije kilometers' sparen met de Fietmodus-app. Landelijk maken de scholen met het hoogst aantal gespaarde kilometers maken kans op een 538XXL DJ’s on tour schoolfeest. Daarnaast is er in Limburg ook een 538 DJ’s on tour schoolfeest te winnen. Dat is hetzelfde feest als de XXL versie, maar dan zonder de live-act van een bekende artiest.

Met hulp van de scholen worden zoveel mogelijk leerlingen gestimuleerd om de Fietsmodusapp te gebruiken en dus ‘smartphone-vrij’ te fietsen waardoor leerlingen kans maken op de prijzen. Scholen ontvangen het campagnemateriaal. Voor de (online) materialen zoals banners en berichten en meer informatie  over de Fietsmodus-campagne klik hier.